Πιστοποίηση μαθητών σε ικανότητες ΤΠΕ

H πιστοποίηση μαθητών σε ικανότητες ΤΠΕ, είναι οργανωμένη εξεταστική διαδικασία και γίνεται στα πλαίσια του έργου “Πιστοποίηση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ” του Ε.Π. “Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση” του ΕΣΠΑ, με ανάδοχο το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ). Το ΙΤΥΕ είναι (Ν. 3966/2011) o τεχνολογικός πυλώνας στήριξης των δράσεων ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η πιστοποίηση ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων, και η παροχή υπηρεσιών κατάρτισης, διαρκούς επιμόρφωσης και διά βίου μάθησης με την αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Η συγκεκριμένη εξεταστική διαδικασία που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, βασίζεται στη διεθνή επιστημονική εμπειρία σε αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα και είναι ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές.

Το πιστοποιητικό χορηγείται από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και δεν σχετίζεται με τα αντίστοιχα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης ικανοτήτων ΤΠΕ για μαθητές αντανακλά στην επάρκεια αναφορικά με τις στοχευόμενες ικανότητες ΤΠΕ στο πλαίσιο του έργου.

Ιστοσελίδα Ενημέρωσης: Πιστοποίηση μαθητών σε ικανότητες ΤΠΕ